De Vlag van Brabant

Het wapen van Brabant, de vlag van Brabant een leeuw van goud, genageld en getongd van keel  (rood) op een veld van sabel (zwart).

De Brabantse Leeuw, de Brabantse Vlag is het symbool van Brabant bij uitstek. Het is de leeuw die Hertog Jan als wapen had tijdens de slag bij Woeringen en het is vandaag de dag nog steeds de vlag van gans Brabant. De eerste Hertog van Brabant die de leeuw als heraldisch symbool voor het Hertogdom Brabant invoerde was Godfried met de Baard in 1106.

Nu in 2021 stelt de schijnhertog van Brabant Christoph de Kaele de vlag beschikbaar voor alle Brabanders. Het wordt immers hoog tijd dat we de Vlaamse symboliek uit Brabant verdrijven. Brabant is immers Brabant, daar is niets Vlaams, Waals of Hollands aan. Deze versie van de Vlag is volledig in lijn met onze andere Brabant producten zoals de pin en de patch van Brabant

Koop dan ook de Brabantse Vlag en laat hem fier wapperen over Brabant om te tonen dat je Brabander bent.

De vlag is momenteel in productie en zal spoedig geleverd worden. Reserveer nu al uw exemplaar en dan bent u zeker dat u een exemplaar op de kop kan tikken. De eerste lichting van vlaggen is immers een beperkte oplage. Dus wees er snel bij.

Als u nu een exemplaar reserveert zal ze normaal gezien begin december bij u thuis geleverd worden.

Reserveer en koop uw exemplaar HIER.

Het hertogdom Brabant was het hartland van de Nederlanden. Wiens grondgebied bestond voornamelijk uit de drie hedendaagse Belgische provincies Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Antwerpen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het merendeel van de hedendaagse Nederlandse provincie Noord-Brabant. Verder hingen ook de zogenaamde landen van Overmaas af van de hertog van Brabant; dat was een gebied dat ongeveer overeenkomt met het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg, alsook het Duitse Herzogenrath.

Laat een reactie achter