NBK of Nieuw Brabantse Kunst is het artistieke alter ego van Christoph Van Dyck ook wel gekend als Christoph de Kaele de zelfverklaarde Schijnhertog van Brabant en stichter van de Nieuw Brabantse Belangen. NBK is een artistieke duizendpoot en een zware aanhanger van de zelfscholing-school. In een ver verleden deed hij nog iets met fotografie, maar tegenwoordig concentreert hij zich op schilderen, linografie en podcasts.

Hij werkt vanuit de drang om te creƫren, zonder veel planning gewoon doen. Een manier om de constante stroom van beelden in zij hoofd te kanaliseren en orde te scheppen in de chaos. Zijn werk kan u vinden op instagram in de galerij op de site en op facebook. Indien u dat wenst kan u het zelfs aanschaffen voor bij u thuis of op kantoor. Daarvoor moet u op deze site in de winkel zijn. Of u kan natuurlijk ook luisteren naar de podcasts van de Brabantse Radio en kleurenTelevisie

Als Brabander heeft hij bovendien de gewoonte om overal de Brabantse leeuw op te zetten om zo het Brabantisme verder uit te dragen en bekend te maken. De gevolgen daarvan kan u ook in de winkel vinden. Doe gerust mee en breng mee de Brabantse leeuw in het straatbeeld.

Art is Politics is Art

Christoph de Kaele

Los van al die artistieke arbeid probeert de schijnhertog ook nog ergens wat uurtjes te vinden om zich bezig te houden met zijn gezin, de job en de bijhorende syndicale taken.

Linografie druk op papier
olieverf op doek
olieverf op doek